Kosten radioreclame

Snel je naamsbekendheid vergroten, een kortingsactie communiceren met klanten, een open dag  promoten? Dat roept om radio reclame! Maar wat kost radio reclame? Dat is afhankelijk van een aantal factoren die wij hieronder beschrijven. Wij helpen je graag het antwoord te vinden op onderstaande factoren.

Kosten radiocommercial

Op welke zender ga je je radio spot uitzenden?

Ga je voor de landelijke radiozenders of is ligt jullie focus op lokaal or regionaal? En wie is je doelgroep? Er luistert een ander publiek naar radio 538 dan naar BNR nieuwsradio. Een belangrijke keuze voor het succes van de campagne en voor de kosten van de campagne. Wij adviseren je graag en kunnen ook de radiospot maken.

Tijdstip
De zender hebben we inmiddels bepaald maar hoe laat ga je je radio spot uitzenden? Je wilt immers wel je doelgroep bereiken en resultaat behalen. Het tijdstip bepaald wie er luistert maar ook de kosten van radioreclame. Een spot uitzenden in de ochtendspits is duurder dan midden op de dag.

Aantal seconden radio spot

Het aantal seconden dat de radio spot duurt is een belangrijke factor in wat radio reclame kost. Een spot van 20 seconden kost het dubbele ten opzichte van een spot van 10 seconden. Een spot van 10 seconden kan je dus ook twee keer uitzenden voor hetzelfde bedrag van één keer 20 seconden. Dit werkt dus hetzelfde als bij tv reclame.

Duur campagne

Het doel van je radiospot bepaald vaak ook de duur van de campagne. Heb je een bepaalde kortingsperiode of een open dag dan is de duur van de campagne korter ten opzichte van een naamsbekendheid campagne. De duur van de campagne bepaald de prijs van adverteren. Wij adviseren je graag wat een passende campagne periode is.

Budget

Ook bij radio reclame bepaald het budget uiteindelijk de mogelijkheden. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. En meer budget betekend ook automatisch een uitgebreide campagne. Wij kunnen echter voor elk budget een geschikte campagne inkopen. Uiteindelijk hebben wij profijt bij een succesvolle campagne want dan doen we het vast nog een keer samen. Wij adviseren dan ook graag. Vertrouw ons en vraag naar de mogelijkheden!