Kosten TV Reclame

Je naamsbekendheid vergroten, een kortingsactie communiceren met klanten, een nieuw product promoten? Dat roept om tv-reclame! Maar wat kost tv-reclame? Dat is afhankelijk van een aantal factoren die wij hieronder beschrijven. Wij helpen je graag het antwoord te vinden op onderstaande factoren.

Kosten TV reclame

Op welke zender ga je je spot uitzenden?

Ga je voor landelijke reclame of ligt de focus op lokaal, regionaal? En als je dan landelijk wilt adverteren is het belangrijk wie je doelgroep is. Er kijkt immers een ander publiek naar SBS6 ten opzichte van een NPO1 kijker. Een belangrijke keuze voor het succes van de campagne. Wij helpen je graag!

Tijdstip
De zender hebben we inmiddels bepaald maar hoe laat ga je je spot uitzenden? Je wilt immers wel je doelgroep bereiken en resultaat behalen. Het tijdstip bepaald wie er kijkt maar ook de prijs van de uitzending. Een spot uitzenden om een goed bekeken programma heen kost vanzelfsprekend meer maar er worden ook meer kijkers mee bereikt.

Aantal seconden tv spot

Het aantal seconden dat de tv spot duurt is een belangrijke factor in wat tv reclame kost. Een spot van 20 seconden kost het dubbele ten opzichte van een spot van 10 seconden. Een spot van 10 seconden kan je dus ook twee keer uitzenden voor hetzelfde bedrag van één keer 20 seconden.

Duur campagne

Ga je 1 week uitzenden of wil je graag een maand zichtbaar zijn? Misschien heb je wel een jaar uitzenden voor ogen om de naamsbekendheid te verhogen. De duur van de campagne bepaald de prijs van adverteren. Wij adviseren je graag wat een passende campagne periode is.

Budget

Het budget bepaald uiteindelijk de mogelijkheden. Wij kunnen voor elk budget een geschikte campagne inkopen. Uiteindelijk hebben wij profijt bij een succesvolle campagne want dan doen we het vast nog een keer samen. Wij adviseren dan ook graag. Vertrouw ons en vraag naar de mogelijkheden!